Mis vahe on City Navigator Europe NT ja NTU versioonidel?

Arutelud Garmin GPS teemadel
Kasutaja avatar

Teema autor
Marmes
Administraator
Administraator
Postitusi: 206
Liitunud: 15. Märts 2017, 17:37
Asukoht: Vahi
GPS: Garmin DriveSmart 76 LMT-D | fenix 5X
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times
Kontakt:

Mis vahe on City Navigator Europe NT ja NTU versioonidel?

#1

Postitus Postitas Marmes »

Garmini kaartidel on kaks versiooni. NT ja NTU. Mis on nende erinevus?

City Navigator Europe NT - (New Technology)
City Navigator Europe NT U - (New Technology Unicode)

Mitte kõik Garmini seadmed ei toeta Unicode versiooni. See on mõeldud nuvi 37xx, 2xxx ja uuematele seadmetele. Vanemad seadmed võivad ka kaarti korrektselt näidata, kuid probleem võib olla aadressi otsingut kasutades.

NT on New Technology ja see on Garmini uus pakkimise tehnoloogia, mis on mõeldud teekondi koostavatele kaartidele. NT versioon tuli kasutusele sel ajal, kui mälumaht ja mälukaardid olid suht kallid. Aastal 2004/2005 tuli 4GB mälukaardi eest välja käia üle 600 €. Samuti on NT versioon mõeldud kaitsmaks kaardi andmeid, vältimaks nende muutmist ja varastamist teiste kaarditootjate poolt. Mitte-NT formaadis kaarte on võimalik töödelda mõningate kaarditöötlusprogrammidega. Kaardiandmed on NT ja mitte-NT versioonides põhimõtteliselt samad. Mitte-NT versiooni kaartidest, mis on 2GB kandis, võivad olla eemaldatud mõned andmed, kuna vanemad seadmed on limiteeritud kasutama kaarte, mille maht ei ületa 2 GB.

Unicode versioon näitab kaardil kirillitsa ja mõnede teiste keelte täpitähti ja keerulisi tähemärke. Nt vene, läti, poola, kreeka jt keeled.