Kohandatud huvipunktide laadimine seadmesse

Arutelud TomTom GPS teemadel
Kasutaja avatar

Teema autor
Marmes
Administraator
Administraator
Postitusi: 206
Liitunud: 15. Märts 2017, 17:37
Asukoht: Vahi
GPS: Garmin DriveSmart 76 LMT-D | fenix 5X
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times
Kontakt:

Kohandatud huvipunktide laadimine seadmesse

#1

Postitus Postitas Marmes »

Kuidas kopeerida kohandatud huvipunkte TomTom seadmesse?

Antud juhend toimib vanematel TomTom seadmetel, millel on arvuti kaudu ligipääs sisemälule, nagu nt 720 GO, 920 GO, 730 GO, 930 GO, One seeria, XL seeria jt.

Kõigepealt laadi alla või koosta ise vajalik huvipunkitde fail. Kui soovid kaardil näha ka selle huvipunkti ikooni, siis vaja ka ikooni. Oluline on meeles pidada, et nii huvipunkti fail kui ka ikooni fail peavad olema täpselt sama nimega, vastasel korral ikooni ei kuvata.

Ikooni faili puhul tuleb ka seda jälgida, et toetatud on vaid kaks suurust: 22x22 või 44x44 pikselit. Suuremat ikooni kasutatakse nt viimaste sihtkotade menüü sirvimisel seadmes. See ikoon peab olema samuti täpselt sama nimega, mis huvipunkt ise, kuid lõppu lisatakse _x2.bmp. Ehk siis Kämpingud.ov2 ja ikoon Kämpingud_x2.bmp. 44 x 44 pikelit ikooni toetavad navcore'd alates versioonist 7. Varasemates navcore versioonides lihtsalt 22x22 pikselit ikooni suurendatakse.

22 x 22 pikselit ikoon: Kämpingud.ov2 ja Kämpingud.bmp
44 x 44 pikselit ikoon: Kämpingud.ov2 ja Kämpingud_x2.bmp

Niisiis, järjekorras tehtavad toimingud:
1. Laadi alla/koosta huvipunktide fail *.ov2 (soovi korral ka ikooni fail *.bmp)
2. Veendu, et need kaks faili on täpselt sama nimega
3. Ühenda TomTom seade arvutiga ja kopeeri need kaks faili kaardi kausta.
4. Ühenda seade arvuti küljest lahti. Seadme kategooriates ringi liikudes võidki näha nüüd uut huvipunkti koos ikooniga.

Uuematel seadmetel käib huvipunktide kopeerimine või siis õigem oleks öelda importimine läbi programmi MyDrive. Seal aga kahjuks ilma ikoonifailita. Imporditakse vaid .ov2 fail
 ! Sõnum kasutajalt: Marmes
Vihje: Kuna ikoone kasutatakse kaardi nii heledatel kui ka tumedatel aladel, siis on kasulik tumedale ikoonile ümber lisada valge raam, et see ka tumedatel aladel kena välja paistaks. Sama tuleks teha ka valge ikooniga ehk lisada ümber tume raam, et see heledatel aladel kena paistaks.

Vihje: Kui kasutad ikoonil punast tausta (RGB: 255, 0, 0), siis see kuvatakse kaardil läbipaistvana.