Kiiruskaamerate asukohad GPS-s

Kiiruskaamerad Eestis ja mujal maailmas
Kasutaja avatar

Teema autor
es1pz
Foorumi liige
Foorumi liige
Postitusi: 12
Liitunud: 30. Märts 2017, 10:36
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Kiiruskaamerate asukohad GPS-s

#1

Postitus Postitas es1pz »

Loen just Euroopa riikides kehtivaid eeskirju ning enamustes riikides tundub olevat statsionaarsete kiiruskaamerate asukohtade GPS-s seadmetes aktiivne kasutamine keelatud. Enamasti on tekst: "selline võimalus peab olema deaktiveeritud". Kas kellegil on reaalselt ka olnud tegu kohalike politseinikega selles küsimuses?


Kasutaja avatar

Marmes
Administraator
Administraator
Postitusi: 206
Liitunud: 15. Märts 2017, 17:37
Asukoht: Vahi
GPS: Garmin DriveSmart 76 LMT-D | fenix 5X
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times
Kontakt:

Re: Kiiruskaamerate asukohad GPS-s

#2

Postitus Postitas Marmes »

Endal on Euroopa autoreisidel olnud pikem paus. Minu viimane automatk jäi aastasse 2008, siis olid veel kõik asjad lubatud :lol:
Plaanid ja mõtted liiguvad, aga eks aeg näita.

Olukord Austrias:
GPS seadmed POI teavitustega on lubatud. Samas kiirusradarid on keelatud. Tahvid kuni 4000€.

Olukord Šveitsis ja Saksamaal:
Kõik seadmed, mis hoiatavad mobiilsete või stationaarsete kiiruskaamerate eest, on keelatud. Kaasaarvatud kõik GPS seadmed, millel on aktiveeritud kaameratuvastuse hoiatused. Ka mobiiltelefonid ja nende programmid.
Keelatud on ka GPS seadme ja nutitelefoni kombinatsioon, kui see hoiatab kiiruskaamerate asukohtade eest.
Trahvid: Šveitsis peab politseinik tõestama, et juht kasutab kiiruskaamerate hoiatusi seadmes. Trahvi suurus vähemalt 200€
Sama Saksamaal. Trahvi suurus vähemalt 75€.
Saksamaa ja Šveitsi politseinukud võivad konfiskeerida seadme(d).


Olukord mõnedes Euroopa riikides:
GPS seadmed kiiruskaamerate hoiatustega on saadaval Belgias, Taanis, Soomes, Prantsusmaal, Inglismaal, Itaalias, Horvaatias, Luksemburgis, Hollandis, Norras, Portugalis, Venemaal, Rootsis, Serbias, Sloveenias, Hispaanias ja Ungaris.

Olukord Tšehhis ja Bulgaarias on ebakindel. Parme mitte kasutada.

Olukord Bosnia-Herzegoviinas, Iirimaal, Makedoonias, Slovakkias, Valgevenes ja Küprosel: Kiiruskaamerate hoiatused on keelatud.

Ja nagu ikka tarkusetera ütleb. Teadmatus ei vabasta karistusest. Enne reisile minekut kontrolli hoolega vastava riigi seadusi. Veel parem, eemalda kiiruskaamerate failid selleks ajaks seadmest. Nii on kindel, et jama ei tule ;)


iGO tarkvaraga navidel on lihtne. sys.txt faili lisada vastav rida mis keelab kiiruskaamerate näitamise nendes riikides. Veel lihtsam on kasutada mõnda skinni, kus on selleks olemas vastav käsk ja nupp. Kasutad nagu jaksad ja siis kui politsei kinni peab, lülitad välja....kui jõuad veel... :lol:

Kood: Vali kõik

[speedcam]
disable ="_FRA", "_SUI", "_GER", "_AUT"
Teistel navidel on veidi keerulisem, eriti, kui ühes failis on paljude riikide kaamerad koos.

Prantsusmaa ja ka teiste riikide puhul olen kuulnud, et piisab, kui nt seadmes võtta linnuke ära kiiruskaamerate hoiatuse märguande eest.
http://www.theaa.com/motoring_advice/ov ... rance.html

Samas Garmin pakub Prantsusmaa jaoks turvalisemaks liiklemiseks ohtlike tsoonide faili (Cyclops™ Dangerous Zones), mis kuvab ohtlikke tsoone nagu valgusfooridega ristmikke, raudteeülesõite, kohti kus on enim liiklusõnnetusi toimunud jne. See ai asenda küll reaalselt kiiruskaamerate tööpõhimõtet.

Samamoodi on TomTom oma uued seadmed ümber kujundanud ohtlikke tsoone kuvama ja reaalselt kasutaja ei pea ise enam midagi muutma.

Jama jah, kui ise koostatud kiiruskaamerate fail on seadmesse kopeeritud, siis enne pikemat reisi tuleks see üle vaadata ja kohendada ;)

Variant on ka kiiruskaamerate fail mõne programmiga lahti lammutada ja nende riikide kaamerad ära kustutada.


Vasta Eelmine teemaJärgmine teema