Garmin DriveAssist 51 LMT

Arutelud Garmin GPS teemadel
Kasutaja avatar

Teema autor
Marmes
Administraator
Administraator
Postitusi: 206
Liitunud: 15. Märts 2017, 17:37
Asukoht: Vahi
GPS: Garmin DriveSmart 76 LMT-D | fenix 5X
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times
Kontakt:

Garmin DriveAssist 51 LMT

#1

Postitus Postitas Marmes »

Mõni aeg tagasi sai vahetatud oma paljudest GPS-idest välja nüviCAM LMT, kuna see oma 6" ekraaniga tundus sõiduauto klaasil veidi suurevõitu minu jaoks. Loodus tühja kohta ei salli, siis oma koha haaras selle asemel DriveAssist 51 LMT-S, millest sai ka põhiline naviseade minu jaoks.

Garmin ei väsi üllatamast ja on innovatiivne nagu alati. Mõned mõtted, tähelepanekud ja uued funktsioonid selle seadme kohta.

Esimene ülimugav funktsioon, mis on lisandunud, on see, et kui nüüd seade kaabliga arvuti taha ühendada, siis küsitakse, kas ühendada see kui MTP ehk mass-salvestus seade või lasta arvutit kasutada niisama välise toiteallikana seadmele. Ehk siis enam pole vaja osta eraldi toitejuhet, et naviseadet kodus ilma arvuti taha ühendatuna kasutada. See on funktsioon, millest Garmini juures puudust tundnud olen.

Teiseks on lisandunud WIFI. Ülimugav funktsioon seadme riistvara ja kaartide uuendamiseks üle WIFI. Ehk siis nt reisil olles saab seadet kasvõi bensukas uuendada ja ei ole vajalik arvuti olemasolu.

Lisandunud on nutiteavituste funktsioon. Kui seade on rakendusega Smartphone Link ühendatud, saad vaadata nutitelefonist pärit teavitusi, nagu tekstsõnumeid, sissetulevaid kõnesid, sotsiaalvõrkude teavitusi ja kalendris olevaid kohtumisi seadmes Garmin DriveAssist.

Lisandunud on ka Watch Link. Ühilduvat ettevõtte Garmin kella saab kasutada navigeerimiseks sõiduki juurest sihtkohta või siis sihtkohast tagasi sõiduki juurde. See võimalus on väga mugav sihtkoha leidmiseks suures hoones või siis sul tuleb pargitud sõiduki juurest sihtkohta jalgsi liikuda.

Tasuta liiklusinfo vastuvõtt läbi nutitelefoni. Teenus töötab ka Eestis City Navigator kaardiga. Regio Eesti kaardiga kahjuks see veel ei tööta. Tundub, et ka tulevikus mitte. Kuulu järgi aretavat ka Eesti liiklusinfo süsteemi ja seda läbi nutitelefoni. Aeg näitab, kas ja millal.

Lisandunud on uus funktsioon LiveTrack. Funktsioon LiveTrack võimaldab jagada oma reisi nutitelefoni kontaktidega ja sotsiaalvõrgukontodega, nagu Facebook ja Twitter. Samal ajal, kui sina jagad, saavad vaatajad jälgida, kus sa asud, mis kohti hiljuti külastasid ning jälgida su reisi reaalajas. Selle funktsiooni kasutamiseks vajad nutitelefoni rakendusega Smartphone Link.

Lisandunud on TripAdvisor ehk siis ülimugav funktsioon City Navigator kaardi juures leidmaks majutuskohti, restorane/söögikohti kui ka põnevaid tegevusi.

Lisandunud on Parkopedia. Funktsioon, mis on lisatud City Navigator kaardile ja pakub parkimiskohti.

Lisandunud on juhiabisüsteem, mis pakub kõikvõimalikke hoiatusi teavitamaks juhti eesootavatest ohtudest (piikiiruse vähendamine, loomad teed ületamas, raudtee, koolid, kurvid, aeglane liiklus). Kiirushoiatuse all on nüüd eraldi linna kiirus ja maantee kiirus, kus saab määrata, palju kiirust ületades hakkab seade märku andma. Valikutes (väljas, üle piirkiiruse, 5 km/h, 10 km/h, 15 km/h ja 20 km/h)

Lisandunud lõpuks ka väsimushoiatus. Seade esitab signaali ja soovitab eesolevaid peatuskohti, kui oled üle kahe tunni ilma peatuseta sõitnud.

Lisandunud veel üks kasulik funktsioon - juhtumi märguanne. See on funktsioon, kus saab määrata mõne lähedase inimese, sõbra või tuttava telefoninumber ning avarii toimumise korral saadetakse talle SMS koos avarii toimumise asukoha kaardilingiga. Seade salvestab automaatselt armatuurlaua kaamera tehtud video, mis sisaldab videolõiku enne õnnetust, selle ajal ja pärast õnnetust.
• Kui õnnetusjuhtumi kontaktisik on määratud, võib seade saata pärast õnnetusjuhtumi tuvastamist ja sõiduki liikumise peatumist sellele isikule automaatselt tekstsõnumi. Kui sa ise ei ole võimeline helistama ega sõnumit saatma, saab kontaktisik selle info alusel vastavalt tegutseda. Selle funktsiooni toimimiseks, st sõnumi saatmiseks, on vaja Smartphone Link ühendust ja aktiivset mobiilandmesideühendust.
• Kui õnnetusjuhtumi kontaktisikut pole määratud, kuvab seade pärast juhtumit automaatselt lähima aadressi või antud koha geograafilised koordinaadid. See funktsioon on abiks siis, kui pead operatiivtöötajatele oma asukoha teatama.

Lisandunud on liikumishoiatus. Kui peatunud sõidukid alustavad liikumist, esitab liikumishoiatus helisignaali ja kuvab hoiatuse. Hoiatus esitatakse ainult siis, kui sinu ees olev sõiduk on juba tunduvalt edasi liikunud, kuid sina pole veel sõitu alustanud. See funktsioon on kasulik valgusfooride taga või liiklusummikutes seistes. Funktsioon kasutab peatunud või liikuva sõiduki tuvastamiseks armatuurlaua kaamerat ning vaade maanteele peab olema vaba.

Lisandunud on funktsioon Garmin Virb. Videoregistraatoriga salvestatud videot on võimalus vaadata nutitelefonist.

Lisaks eluaegsetele tasuta kaardi- ja liiklusinfo uuendustele on DriveAssist'i lisandunud ka tasuta eluaegsed Euroopa kiiruskaamerate uuendused - Garmin Lifetime Cyclops Europe. See ka meeldiv uudis.

Miinusena võiks välja tuua ekraani resolutsiooni, mis on endiselt 480x272. Olles harjunud 800x480 resolutsiooniga, tundub DriveAssist kuidagi karvasena ja ekraanile mahub vähem infot. Samas kõik liigub sujuvamalt ja kiiremalt.